HYPERREALISM SCULPTURE
Ceci n'est pas un corps

’Hyperrealisme’ is een kunststroming die in de jaren 70 in de Verenigde Staten opdook. Het abstracte de rug toekeren en proberen om een zo nauwkeurig mogelijke weergave van de natuur te brengen tot het punt dat de toeschouwer zich gaat afvragen of ze te maken hebben met een echt lichaam. De hyperrealistische kunstenaar creëert een soms amusant, soms verstorend, maar nog steeds betekenisvol kunstwerk.

Met een selectie van meer dan 40 hyperrealistische beeldhouwwerken van de grootste namen in de hedendaagse kunst (George Segal, Ron Mueck, Maurizio Cattelan, Berlinde De Bruyckere, Carole A.Feuerman, Duane Hanson, John De Andrea, Paul McCarthy,…), geeft de expositie "Hyperrealism Sculpture - Ceci n’est pas un corps" een weergave van de evolutie van de menselijke gestalte van de jaren 1970 tot vandaag. 

 

De ondertitel van de tentoonstelling verwijst naar het beroemde werk van René Magritte "Ceci n'est pas une pipe”, dat de relatie tussen kunst en werkelijkheid in vraag stelde. De kunstenaars die in La Boverie tentoongesteld worden, streven er immers naar om het menselijk lichaam zo waarheidsgetrouw en levendig mogelijk weer te geven.

De stad Luik en La Boverie zagen de unieke kans om deze expositie op hun kalender te zetten. Het is de laatste stop van een wereldtournee na het Museum voor Schone Kunsten in Bilbao (Spanje), het Museum voor Hedendaagse Kunst in Monterrey (Mexico), de National Gallery in Canberra (Australië) en de Kunsthal Rotterdam. De expo heeft al een succesvol parcours afgelegd. Zoals de tentoonstelling in Rotterdam, met niet minder dan 230.000 bezoekers in 3 maanden tijd!

Kunstwerken

Sommige werken die in deze tentoonstelling gepresenteerd worden

Bezoek de tentoonstelling

Hyperrealism Sculpture
Ceci n'est pas un corps

Adres

Parc de la Boverie 3
4020 Luik
België

Contact

📠 +32 (0)2 549.60.49
📧 info@expo-corps.be

Openingsuren

Maandag

Gesloten

Dinsdag

9u30 - 18u

Woensdag

9u30 - 18u

Donderdag

9u30 - 18u

Vrijdag

9u30 - 18u

Zaterdag

10u - 18u

Zondag

10u - 18u

JOURS FERIES Nous serons également ouvert le mardi 21 juillet 2020

Contacteer ons